Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Shake your bon bon

Είδε και απόειδε η έρμη η Γη με αυτά που γίνονται πάνω της και είπε να μας ταρακουνήσει λίγο μπας και βάλουμε μερικοί μυαλό. Δεν ξέρω ποιός έβαλε μυαλό και ποιός όχι, εγώ πάντως εχθές πέρασα το βράδυ σε μια από τις κολλητές μου γιατί μένω και στον πρώτο όροφο και άντε να με βρούνε μετά...

Τέρας ψυχραιμίας, όμως, εεεεεεε? Κατάφερα και έγραψα στην αδερφή μου (με την οποία μιλούσα εκείνη την ώρα στο MSN) ότι έγινε σεισμός κι ότι κατέβαινα κάτω, παρά όλα τα αντικείμενα που είχαν πέσει πάνω μου από τα ράφια πάνω από το γραφείο και τα δάχτυλά μου που πήγαιναν λες και είχα αποκτήσει ξαφνικά Parkinson! Για πότε κατέβηκα κάτω, ξανανέβηκα, με πήραν τηλέφωνο, τους πήρα εγώ, ξανακατέβηκα, ΕΠΑΝΑξανανέβηκα και μάζεψα τα πράγματά μου, ούτε εγώ το αντιλήφθηκα. Σε χρόνο dt και μετά από παρότρυνση της αδερφής που ούρλιαζε να φύγω από το σπίτι λες και γκρεμιζόταν (θα ξεχάσω εγώ που με κατέβασε στον περσινό σεισμό με τις σαπουνάδες στο δρόμο και η υπόλοιπη γειτονιά συνέχισε να βλέπει ανέμελα τηλεόραση...?), βρισκόμουν στο αυτοκίνητο της κολλητής μου και οδεύαμε προς τον πέμπτο όροφο και τα πιο ασφαλή θεμέλια του σπιτιού της.

Οι μόνοι ατάραχοι ήταν οι γονείς μου στη Χαλκιδική οι οποίοι ως γνωστόν είναι διαζευγμένοι με τα κινητά τους και διαμένουν πλέον χωριστά. Το κινητό του μπαμπά μου κλειδώνεται συνήθως στο αυτοκίνητό του και της μαμάς μου την αράζει στον πάτο της τσάντας της.

Και αφού πέρασε η δύσκολη νύχτα και τα κινητά τους γέμισαν με 20+ αναπάντητες κλήσεις (το 80% των οποίων στου πατέρα μου που διατηρεί λίγο πιο φιλικές σχέσεις μαζί του), ήρθε το ξημέρωμα αλλά στο δικό μου το κινητό δεν είχε έρθει ούτε κλήση ούτε μήνυμα!

Εν τέλει αποφάσισα να ξαναπάρω εγώ τον πατέρα, ο οποίος ψάρευε στα ανοιχτά και θεώρησε πολύ αστείο ότι η κόρη του παρά τρίχα γλίτωσε τη διάσειση από την κορνίζα που έκανε ελεύθερη πτώση ξυστά από το κεφάλι της. Για να μη μιλήσω για τη Μητέρα Γη, που έστησε όλο αυτό το show για να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νεύρα μου.

Δεν ήθελε λέει να με πάρει τόσο νωρίς να με ξυπνήσει.

Ρε father, 20+ αναπάντητες κλήσεις στο κινητό σου τα μεσάνυχτα, σημαίνουν "Πάρε με, έχω πάθει κάτι!" Λες να είχα τόσο καούρα να σου πω απλά τα νέα μου?

Ευτυχώς που υπάρχει και η Drama Queen mother που είχε ζήσει το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης και με νιώθει. Άσχετα που συνέχισε να μην ακούει το κινητό της για την υπόλοιπη μέρα.


Στο μακρινό και κρύο Sheffield κατέβασαν τους χαρταετούς και αποφάσισαν να με διευκολύνουν. Ποιός ξέρει τι έχουν πάλι στο διαβολικό τους μυαλό. Κάτι θα βρουν να μου προκαλέσει καμιά ημικρανία. Ευτυχώς έμαθα τουλάχιστον πότε είναι το meeting της σχολής μου. Ζω για την ώρα που θα χωριστούμε ο καθένας στο μεταπτυχιακό του και θα βρεθώ μόνη ή στην καλύτερη αγκαζέ με ακόμα κανέναν σαλεμένο να αντικρύζω τους καθηγητές που θα μου κάνουν ιδιαίτερα για τον επόμενο χρόνο. Γούπερ. We love Ιστορική Γλωσσολογία. Έχουμε και τζάμπα VIP treatment.

Σας αφήνω γιατί το καθήκον μου με καλεί και η ιστορία μου πρέπει να είναι ολοκληρωμένη μέχρι τα επόμενα MEFAs. Φτου, δεν προλάβαμε το deadline στα φετινά. Αλλά παρόλα αυτά θα παίξουμε τίμια και αντοπάριστοι!


Εν τέλει ο σεισμός ήταν λέει μόνο 3,8 ρίχτερ. Αλλά επειδή ήταν κοντά στην επιφάνεια, εγώ και οι υπόλοιποι στη γειτονιά μου που ούρλιαζαν σαν τους τρελούς και ξεχύθηκαν στους δρόμους νομίσαμε ότι θα πέσουν οι τοίχοι να μας πλακώσουν. Οι τοίχοι τελικά δεν έπεσαν, αλλά πολύ σύντομα βλέπω τον ουρανό να πέφτει στα κεφάλια μας.

Μα τον Τουτατή!

2 σχόλια:

If...ιγένεια είπε...

χαχαχαχ.. Πανικος.. Σε τετοιες καταστασεις ομως κανεις επανεκτιμιση του τι ειναι σημαντικο για σενα και τι οχι.. Ελπιζω να μην ζησουμε αλλο μεγαλο σεισμο..

$!LεNt N!@Bε είπε...

Πραγματικά! Όλο το υπόλοιπο βράδυ με έβαλε σε σκέψεις σχετικά με το τι θα περισώσω αν ακολουθήσει (φτύνω στον κόρφο μου) κι άλλος σεισμός!

Είναι ανησυχητικό που το laptop μου ήταν σε μια από τις 3 πρώτες θέσεις??

Πέρα από τη πλάκα όμως, ελπίζω να ζούμε μόνο τέτοια μικρά ταρακουνήματα που θα μας ανησυχούνε λίγο, αλλά δε θα προκαλούν 'ζημιές'...