Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Καλοκαιράκι calling

Κάπου ανάμεσα σε συλλογή δεδομένων, αντιβίωση ανά 6 ώρες και απόλυτη απογοήτευση, αναπολώ αξέχαστες στιγμές δόξας και παρακαλάω να υπήρχε ένα κουμπί Fast Forward να βρεθώ στις 7 Ιουλίου στις αφίξεις του Αεροδρομίου Μακεδονία κάτω από έναν υπέροχο καλοκαιρινό ήλιο. Ή ένα υπέροχο καλοκαιρινό φεγγάρι. Δε θα τα χαλάσουμε για τη πρωινή ή τη βραδινή πτήση.

Το τμήμα μας πετάει χαρταετό. Στο τμήμα της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, αντιθέτως, τους δίνουν λίστες με έτοιμα θέματα και κάνουν προσωπικές συναντήσεις για να δούνε πιο θέμα ταιριάζει καλύτερα στον καθένα. Όχι σαν εμάς τους μαλάκες των μεταπτυχιακών της Θεωρητικής Γλωσσολογίας, που έπρεπε να βρούμε θέμα πάνω στο οποίο δεν έχει δουλέψει κανείς άλλος και μάλιστα από τον Οκτώβριο. Κι αφού τακτοποιηθούν όλοι, τους δίνουν ένα πιάτο με σχεδόν έτοιμη την πτυχιακή τους για να μην μπαίνουν και στο κόπο να χρησιμοποιήσουν τον εγκέφαλό τους. Στο κάτω κάτω τα μισά Τσαϊνίζια δεν ξέρουν καν Αγγλικά, ποιά Γλωσσολογία. Εμείς οι καταραμένοι τέσσερεις της Ιστορικής Γλωσσολογίας, από την άλλη, δεν έχουμε πάρει βαθμούς από το Νοέμβριο (διότι καθώς είμαστε και ολόκληρο πλήθος, πού να προλάβουν να διορθώσουν τα γραπτά μας), παρακολουθούμε μαθήματα της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (για την ακρίβεια σταματήσαμε να πηγαίνουμε και διαβάζουμε θέματα σχετικά με το μεταπτυχιακό μας μόνοι μας) επειδή είναι τόσο ανοργάνωτοι που δεν υπήρχαν άλλα μαθήματα για εμάς (εκτός από το Corpus Linguistics που κάνουμε παρέα με ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥΣ), θα βαθμολογηθούμε για την παρουσίασή μας στο συνέδριο (άντε καλέ που θα έβαζαν αυτούς της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας να παρουσιάσουν, πού να κουράζονται τα παιδιά...), συν το γεγονός ότι μας έχουν αφήσει να δουλεύουμε μόνοι μας και δεν ασχολούνται γενικώς. Εγώ δεν ξέρω καν ποιόν supervisor έχω πλέον. Οι Έλληνες καθηγητές που έχω επικοινωνήσει μέσω mail πιο πολύ supervising έχουν κάνει από τους δικούς μας εδώ.

Του χρόνου λέει θα αναδιοργανώσουν το μεταπτυχιακό. Με το μπαρδόν, χεστήκαμε. Εγώ φέτος είμαι εδώ και τα σκάω. Προσπαθώ να σκέφτομαι ότι τουλάχιστον αναπτύσσω τις ικανότητές μου ως independent researcher. Τι σκατά. Ή κολυμπάς στα βαθιά ή πνίγεσαι. Οι παιδικές πισίνες είναι για να κατουρούν τα μωρά.

Και που λέτε μέσα στην απόλυτη μιζέρια, έρχονται αναλαμπές μακρυνών (όχι και τόσο) χρόνων με κάτι beach bars στη Χαλκιδική, κάτι μπουγέλα με μπύρες και δε συμμαζεύεται κι εμένα να κλαίω το extension γιατί η μπύρα λιώνει τη σιλικόνη... Κάπου εκεί σκάει μούρη και ένας θεός μόνδελος (gay από έγκυρη πηγή), μια πετσέτα Ralph Lauren (σωστά ενθυμούμαι κουκλούδια?), κάτι άκυρα καγκουροπιτσιρίκια με κανάτες και ωωωωωω ναι... Το αποκορύφωμα στο μπάνιο-ηλεκτρική γεννήτρια στο σπίτι της Μαρίας... Έκανες ντουζ με δωρεάν ανάνηψη σε περίπτωση που είχες πάθει καρδιακή προσβολή από το παγωμένο νερό της αυλής, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αποφύγεις το προαναφερθέν ηλεκτροσόκ. Ολόκληρα βολτ πέρασαν από τα μάτια μου! Κεραυνοί και καταιγίδες! Κι άμα ήσουνα και ριψοκίνδυνο γκομενάκι, ξύριζες και το πόδι με νερό 2 βαθμούς πριν στερεοποιηθεί σε παγάκι... Ή έχεις την περιπέτεια μέσα σου ή μουροχαβλιάζεις!

Respect στις adventurous φιλενάδες μου. Εγώ προτίμησα το μουροχαβλιαδισμό και το ηλεκτροσόκ. Μήπως το τελευταίο με κάνει απλά μαζόχα?

Σκατούλια, ετοιμαστείτε. Ρίξτε σύρμα στην ντισκοκλαμπάρα ΜΑΤΑΛΑ και τον D.J. Panos ότι έρχεται η Silent Niobe καπάκι μετά το γράψιμο της πτυχιακής κι έχει ντέρτια και καημούς. Αν δε χορέψω Θώδη σε φράπερ εναλλαγή με τεχνομπίτια, δεν πρόκειται να φτάσω το επιθυμητό απόλυτο κάψιμο.

Κι επειδή έχει αρχίσει και μου τη βαράει πολύ εδώ στο εξωτικό Sheffield, μη σας πω θα αρπάξω το μικρόφωνο και θα τραγουδήσω και όλο το live της Βανδή που το ξέρω κι απ' έξω.

"Νύχταααααααααα στάσου!!! Νύχτα στάσου μια στιγμήηηηηηηηη..."

Επ! Πατατούλη κάτω τα χέρια απ'το μικρόφωνο!!!

Άιντε ωρέ παλικάρια. 100+5 και θα φορέσω το άσπρο φρουφρουδωτό μπικίνι που ζοφεριάζει στη ντουλάπα μου με το καρτελάκι...

2 σχόλια:

Gossip είπε...

Ωραίες σςτιγμές... Βέβαια οφείλω να προσθέσω ότι το μπάνιο στο Capris περιλαμβανε εκτός από μπύρα και σαμπάνια (διότι δεν είμαστε φτωχομπινέδες εμείς...θέλουμε να ρέει άφθονη η σαμπάνια!). Εν συνεχεία, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έκλαιγες για την δολοφονία των extensions αλλά ούρλιαζες και προσπαθούσες να καλυφτείς με την Ralph Lauren πετσέτα (ναι καλά θυμάσαι-ακόμα την έχω την πετσέτα) του ΘΕΟΥ (αχ, αχ, αχ), που gay ξε-gay χέστηκα... Εππιπλέον αξίζει να μνημονευτεί και η μετέπειτα πρόταση του ΘΕΟΥ να παμε μαζί του στα μπουζούκια στην Καλλιθέα (ποιος τραγουδούσε όμως;;;)...
Και ήρθε η ώρα προς αποκατάσταση της αλήθειας... Σας είχα προειδοποιήσει για το ηλεκτροσόκ που υφιστάμεθα εξαιτίας της χαλασμενης γείωσης της μπανιέρας. Είχατε κάνει μπάνιο με δικιά σας ευθύνη (για όποιον δεν πιστεύει έχς υπογεγραμμένα συμφωνητικά απαλλαγής της ποινικής μου ευθύνης). Και επειδή είμαι και πολύ καλή οικοδέσποινα, σας πρότεινα να αποφύγουμε το λουτρό με τα βολτ και να πάμε να κάνουμε μπάνιο δίπλα! Αλλά εσείς ντρεπόσαστα ανόητες!!! Όσο για τη θεϊκή σκηνή του ξυρίσματος των ποδιών στο γκαζόν, κάτω από το παγωμένο νερό, έχει μείνει στην ιστορία των καλοκαιρινών διακοπών - δίπλα σε αυτή της παράδοσης μαθημάτων παραδοσιακών χορών από την Έλλη στον Κούλη στα ΜΑΤΑΛΑ υπό το άγρυπνο βλέμμα των 16χρονων που τις πέρασαν για δασκάλες...!

$!LεNt N!@Bε είπε...

Η αλήθεια είναι ότι όλες είχαμε λάβει προειδοποίηση, αλλά δε φανταζόμασταν ότι είχατε κάνει το μπάνιο σας αυτοσχέδια ηλεκτρική καρέκλα!! :-P Σιγά μη πηγαίναμε δίπλα και χάναμε τζάμπα ανάνηψη! Τι σπα και μαλακίες, αναζωογονηθήκαμε πλήρως!!

Για τους παραδοσιακούς χορούς έχω να κάνω την εξής δήλωση και παρακαλώ να την προσέξετε ιδιαιτέρως: φέτος που είμαι σε advanced level κι έχω ξεπετάξει καλαματιανά και νησιώτικα (μουχαχα), θα βάλω τη γιαγιά Παρθένα να μου μάθει τα πιο περίπλοκα Ποντιακά και θα σας φύγουν τα μάτια! Κι εκεί που θα κουνάω το κεφάλι στο ρυθμό της λύρας, θα πετάω κι ένα backflip για να προλάβω την αλλαγή του D.J. Panos σε αρενμπίδια, να τρελαίνονται και τα 16χρονα από κάτω. Ή είσαι δασκάλα ή δεν είσαι. Α τσσσσςςς.

Υ.Γ.: Είσαι θεά. Χαρίζω το ένα μου νεφρό για να κάνεις guest εμφανίσεις στο blog μου!