Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Το Παρανόρμαλ Γκομενάκι Το Σωστό Part II: Το Επιστημονικό


Φανατικά μου αναγνωστόπουλα.

Το δεύτερο μέρος του επιτυχημένου series με τα Παρανόρμαλ Γκομενάκια έφτασε. Ποστάκι με γκομενάκια και σιγά μη δε ζητούσατε κι άλλο για οφθαλμόλουτρο εν μέσω διακοπών, τέτοιοι είστε μπρε.

Όσα αναγνωστόπουλα δεν έχουν διαβάσει το Παρτ Ουάν με τα Σουρεάλ Γκομενάκια (updated μετά τα νάζια του Γούγλη και τις διαγραφές φωτογραφιών που ανέβασα με αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα), τρέχτε να διαβάσετε τη θεωρία γιατί αδιάβαστους και απροετοίμαστους στο μάθημα τους βγάζω ΟΞΩ.

Και τώρα οι σημειώσεις του σημερινού μαθήματος με τίτλο: 

"Οι κατηγορίες των Επιστημονικών Γκομενακίων".


Άκουσέ με, αγαπημένο μου αναγνωστόπουλο. Στα Επιστημονικά Γκομενάκια επικρατεί ένα μπέρδεγουεη. Λίγο οι κατηγορίες κάνουν το λεγόμενο overlap. Μην ανοίγεις λεξικό, σημαίνει 'μπλέκουν τα μπούτια τους'. Διότι έχεις τον κλώνο, ο οποίος μπορεί να είναι συγχρόνως και μιουταντάκι. Αλλά μπορεί και να είναι κλώνος σκέτος. Κι έχεις τον υπερήρωα που μπορεί να είναι και εξωγήινος. Ή μεταλλαγμένος. Ή σκέτος. Κι έχεις και το γκομενάκι που ουσιαστικά είναι άνθρωπος αλλά έχει γεννηθεί και ζει σε διαφορετικό πλανήτη, τουτέστιν είναι άλιεν.

Άρα τι κάνεις?

Θα σου πω. Πρώτα τραβάς τα μαλλιά σου. Μετά παίρνεις το βασικό χαρακτηριστικό. Τέλος κάνεις outline (παντού και πάντα, αλλιώς σε κόβω και είσαι φανατικό αλλά μετεξεταστέο αναγνωστόπουλο). Και βγάζεις τις εξής γενικές κατηγορίες Επιστημονικών Γκομενακίων, τις οποίες θα εξετάσομεν με την παρακάτω σειρά: Κλώνοι-Ανδροειδή, Άλιεν, Υπερήρωες και Μεταλλαγμένοι.


 ΑΤΤΑΝΣΙΟΝ! Επικρατεί μεγάλο SPOILER, κυρίως για όσους δεν έχουν δει Battlestar Galactica (και πείτε μου τι κάνετε στη ζωή σας, δηλαδής) και είναι λίγες γραμμές πιο κάτω. Εγώ προειδοποίησα, το κρίμα δικό σας.


ΚΛΩΝΟΙ-ΑΝΔΡΟΕΙΔΗ

Και είναι η κατηγορία που πριν ανακαλύψομεν τη ΜΑΓΕΙΑ του γαλαξιακού πολεμικού αστρόπλοιου Battlestar Galactica (όπου το γκομενάκι είναι άπλετο, ανδροειδές και μη) ήτο η πιο μικρή και χλιαρή. So say we all. Ξες.




Εσύ που δεν έχεις δει KYLE XY δεν έχεις δικαιολογία τώρα που το έπαιξε και στην ελληνική τιβή. Όχι, εντάξει σε κατανοώ. Άπατη πήγε η σειρά στη δεύτερη σαιζόν ενώ είχε λαμπρό μέλλον και κυρίως φανταστικό επιστημονικό γκομενάκι. Ξεκίνα από το μάτι. Ανακάτεψε λίγο το μαλλί. Κάντο λίγο "οοο, οοοο, καλό". Γιατί ήταν τόσο αθώο, το καλούτσκο μου, μυαλό παιδιού σε σώμα εφήβου καθότι μέχρι τα 16 του κοιμόταν σε μια δεξαμενή. Καταλαβαίνεις, ένα προστατευτικό ένστικτο σου βγάζει. Μια χαριτωμενιά. Μέχρι που βγάζει τη μπλούζα. Οφού.



Κοίτα, προσωπικώς ο Ewan McGregor δεν είναι η τσαγοκούπα μου. Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι η θέση σε αυτή τη λίστα του ανήκει. Εγώ πολύ τον συμπάθησα στο The Island ως Lincoln Six-Echo. Κι ετούτος κάτι προστατευτικό μου έβγαλε. Θα είναι χαρακτηριστικό της κατηγορίας, κατέληξα.


Roy Batty, κακό ανδροειδές στο Blade Runner. Πολλή ντεκαπάζ? Θα συμφωνήσω. Νεξτ.


Εσύ που δεν έχεις δει BSG, κλείσε ματάκια, φρου φρου το ποντικάκι και πήγαινε πιο κάτω. Εσύ που έχεις δει, αναπόλησε. Εσύ που δε θέλεις να δεις, ξανασκέψου το. Όχι? Καλά. Πάρε Cylon #2 εξαιρετικό που τόλμησε να παίξει πίτσι πίτσι με την Starbuck. Συμπαθητικό μονδέλο ανδροειδούς και φυσικό ξανθό, όχι σαν το από πάνω το ντεκαπαζιασμένο. Τι? Ποιός έχει ένσταση? Σιγά μη σου έβαζα τον γεροξεκούτη #1, να κάνουμε το μπλογκάκι ΚΑΠΗ.



Νάμπερ #4, ο βοϊδομάτης ιατρός. Αλλά σε είπα, φανατικό μου αναγνωστόπουλο, ικανοποιώ όλα τα γούστα σε τούτο το μπλογκάκι.


Πάρε και το #5, χλιαρό, αδιάφορο και διόλου σημαντικό. Αλλά να, έτσι είναι τα πεντάρια.


Καλά, ετούτον ούτε που τον θυμάμαι. Ο νούμερος 7 λέει. Για να το λέει, θα ισχύει. Σκέψου, τον βαρέθηκαν και τα Cylon τα ίδια και κατάργησαν το μοντέλο του. Τον έβαλαν στον καταψύκτη. On hold. Whatever.



Τσα? Ούτε εσύ το περίμενες να είναι Cylon ο αντιπαθητικός, σιχαμένος, αχώνευτος Tigh. Ε? Ε?? Δεν ξέραμε από πού μας ήρθε στο φινάλε της 3ης σεζόν και απομείναμε να κοιτάμε ωσαν emoticons έτσι 0_0 κι έτσι :Ο. Σου φαίνεται πουρό? Ξανασκέψου το, φανατικό αναγνωστόπουλο. Το περισσότερο σεξάκι απ' όλους κάνει εκεί μέσα, σε διαβεβαιώ.


Ο Τσίφτης Chief, ο ένας εκ των πέντε, τονε βάζω στις τσαγοκούπες κι όποιο φανατικό αναγνωστόπουλο θέλει τον διαλέγει. Λίγο μπούλης για εμέ.


Τούτος 'δω, όμως?  Σαφώς και εγκρίνεις. Μέχρι και η Starbuck αμπουρντεύτηκε για λίγο και παράτησε το μέγα φλώρο (αλλά ωραίο γκομενάκι) Apollo για πάρτη του. Αθληταράς, αντιστασιακός, ΦΙΛΕ ΠΗΔΟΥΣΕ ΤΗ STARBUCK. Καλά, δεν πηδούσε και τη Number Six βέβαια (και τι κρίμας να μη μπορώ να συμπεριλάβω τον υπέρτατο Gaius), αλλά βάζουμε royal stamp παραταύτα.



Εγώ τον Bishop τον συμπαθώ κι εσύ λέγε ό,τι θέλεις. Με χτυπάει στο νεύρο της συμπόνοιας. Με ολόκληρο Alien τα έβαλε για χάρη της Ρίπλει κι έγινε ένα μάτσο παλιοσίδερα, το χρυσό μου. Ούτε? 



ΑΪΝΤΕ, πάρε τούτα τα δγιό να ησυχάσεις.

Κάτσε. Θες να πεις ότι δεν ξέρεις τον 3PO και τον R2 από Star Wars? Το νιώθω το εγκεφαλικό να έρχεται, μα τον Τουτατή. Πάω στην επόμενη κατηγορία μπας και το γλιτώσω.




ΑΛΙΕΝ

Αμ-αν-έεεεεεελιεν ιν Νιου Γιόοοοοορκ -ώπα, τούτοι ΔΕΝ είναι γήινοι. Εξού και η κατηγορία Άλιεν, αν και πολλοί -θεωρητικά- είναι φουλ χομοσαπιενσίλα. Είναι τα εξωτικά μέλη των Επιστημονικών γκομενακίων και φρόντισε να τα εκτιμήσεις.




Luke Skywalker του Star Wars επίσης, βινταζιά από τις λίγες αλλά εκτιμούμε το θεληματικό πηγούνι, νο? Τι χαριτωμένο.


Πακετάκι Τζέντια, ξεκινώ εξ αριστερών: Mece Windu, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker. Εγώ τον Anakin θα τον χτυπούσα. Κοίτα όμως που θα συμπαθήσω και τον Ewan Mc Gregor στο τέλος και θα μπει στο ράφι με τις τσαγοκούπες μου. Μυστήρια πράγματα, μυστήρια. Λες να φταίει το μαλλί-πιστολάκι? Ξέρεις, έχω αδυναμίες.


Han Solo και Harrison Ford στα νιάτα του (σας συμβαίνει κι εσάς να τον μπερδεύετε ώρες-ώρες με τον Richard Gere?) σε πόζα επικίνδυνου μπρουτάλ διαστημικού γκομενακίου. Δικό σας.


Darth Vader. Για τα διεστραμμένα φανατικά αναγνωστόπουλα που θέλουν το γκομενάκι με την αισθησιακή φωνή.


Το συμπεριέλαβα κι ετούτο το σαυρίδιο από το V(isitors) γιατί ήτο συμπαθητικό, σε αντίθεση με το άλλο το μαυριδερό σαυρίδιο που το κενό από τα δόντια το περνούσες για τον Ισθμό της Κορίνθου. Επίσης μου την έδινε, οπότε σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια δεν κατάφερε να μπει στη λίστα. Λυπούμεθα.



Τώρα σου βάζω δύσκολα, το ξέρω, αλλά υπάρχει και ετούτο το πιο cult sci-fi που πρέπει να το γνωρίζεις.  Σου παρουσιάζω τον Paul Atreides a.k.a. Muad'Dib από το υπερφανταστικό Dune σε βίντατζ και πιο μοντέρνα έκδοση. Ξεχωριστό γκομενάκι, ηγέτης, Τhe Οne, ο Neo του κόσμου του ένα πράμα. 

Τι θα πει γιατί δεν είναι στη λίστα? Έχω ατράνταχτες αποδείξεις ότι ο Neo και οι λοιποί Zionίτες είναι απλά γήινοι χόμο σάπιενς με θύρες USB. Your argument is invalid, χιελόοοου. 



Χέσε με που δεν χάζεψες τον Τζεηκσούλι. Avatar ή όχι, τη θέση σε τούτη τη κατηγορία την πήρε με το σπαθί του. Μαντραχαλάς δυό μέτρα ΔΕ ΣΕ ΧΑΛΑΣΕ.



Μα είναι ποτέ δυνατόν να ξεχνούσα το Δόκτορα-Δόκτορας Ποιός-Απλώς Δόκτορας και το Tardis του (το διαστημόπλοιό του είναι, μην είστε πρόστυχα αναγνωστόπουλα)? Πάρε το πιο άλιεν γκομενάκι σε έκδοση Ένατη, Δέκατη και Ενδέκατη. Οι προηγούμενες εκδόσεις παντελώς αδιάφορες, εκτός από τον Doctor Who νούμερο 5 που κάτι μας λέει. Εμείς ψηφίζουμε το 10 το καλό.



Ε τώρα, σε πειράζει η κόμη καθυστερημένου και το φρύδι βελζεβούλ. Κάντου περμανάντ και μάδησε το φρύδι. Σε τούτη τη νέα έκδοση Star Trek, ο Spock μας αρέσει. ΤΕΛΟΣ.


Να τη η αδυναμία μου, ο μεγάλος αδερφός που πάντα ήθελα, ο κάγκουρας της καρδιάς μου Vin Diesel ως Riddick που πολύ αγάπησα και πρέπει να αγαπήσεις κι εσύ, φανατικό αναγνωστόπουλο, διότι το Chronicles of Riddick είναι σωστή ταινιούλα. Αλλά ξέρεις, εμένα την υποκουλτούρα τέτοια μου αρέσουν. Και σου έχω και δεύτερο επιχείρημα από κάτω:


Karl Urban ως Vaako. Ω ΓΙΕΑ.



ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ Ο OPTIMUS PRIME ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ??



Πάρε τη βελέντζα τονε Chewbacca και τον ET να μάθεις τώρα. 



ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ

Όπως τραγουδά και η Bonnie Tyler στο λαϊκό άσμα "I need a hero", πες μου εσύ, φανατικό μου αναγνωστόπουλο, ποιός δε χρειάζεται έναν υπερήρωα γκομενάκι να σώζει το τομάρι του από τις πιο δύσκολες καταστάσεις. ΘΑ, εάν ζούσαμε στη Gotham City. Προς το παρόν εκμεταλλευόμαστε τις λοιπές ενδιαφέρουσες ικανότητές τους. Και τη στολή. Μη ξεχνάμε τη στολή.




Όλο βίντατζ κομμάτια σου έχω σήμερα και πιο βίντατζ από τούτο δε γίνεται. Δηλαδή, δες το μπουκλωτό τσουλούφι και το βρακί απ' έξω και πε με αν δεν είναι τούτος ο ορίτζιναλ Σούπερμαν. Θέλεις να γίνεις η Λόις Λέιν του, σε κόβω.



Πάρε και την εκδοχή της τιβής που σιχαθήκαμε να βλέπουμε στο Star πριν βάλει την ακόμα πιο νέα εκδοχή:



... του Σούπερμαν βουτυρομπεμπέ με το μπέημπι φέης και τις ατελείωτες σεζόν χωρίς νόημα. Πολύ meh ετούτος για μένα, δεν ξεύρω τι με χαλάει. 



Ο άνθρωπος νυχτερίδα και το νυχτεριδάκι του, πάρτους πακέτο, μπείτε στο Batmobil καμπριολέ να πάτε για κανά καφέ και μετά στο Batcave για κοχτέηλ και τζακούζι. Διότι είναι και λεφτάς ο Bruce, μη ξεχνιόμαστε.


Προσωπικώς τον προτιμώ σε ετούτη τη σκοτεινή έκδοση με τη φαρυγγίτιδα, το ρίχνω στον Christian που τον συμπαθώ. 


Διεστραμμένο γκομενάκι Τζόκερ για τα διεστραμμένα φανατικά μου αναγνωστόπουλα. Λυσσάξτε.


Ξέρω κάποιες που θα λιποθυμήσουν στη θέα του Ben Affleck Τολμηροδιαβολούλη, αλλά θα μου επιτρέψετε να δηλώσω πόσο ξενερώνω με τον συγκεκριμένο ηθοποιό αλλά και τον Daredevil ως υπερήρωα. Τον βάζω στις δικές σας τσαγοκούπες.


Hulk για όσα φανατικά ανγνωστόπουλα γουστάρουν οργισμένη βαρβατίλα. Πολύ πράσινο?


Τώρα? Α Eric Bana δε σε χαλά, σαφώς. Τότε ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΜΗ ΤΟΝ ΕΚΝΕYΡΙΣΕΙΣ!



Μα τον Τουτατή, όσο σιχαίνομαι τις αράχνες άλλο τόσο σιχαίνομαι και τούτο τον τσιβδό αραχνάνθρωπο, αλλά είναι ο frakkin' Spiderman ΔΕΝ γίνεται να λείπει από τα ηρωικά γκομενάκια.


Εσένα με το φακό-μπαϊπάς στην καρδιά σε θέλω. Κι ας είσαι η υπέρτατη ψωνάρα. Αγαπημένε Ironman, αγαπημένε Robert Downey Jr.


Σου 'ρχεται πακετάκι Watchmen τώρα, ετοιμάσου. Night Owl, με τη στολή καλός, με το πατομπούκαλο και το πουλοβεράκι ούτε να σου φτιάξει το χαλασμένο θερμοσίφωνα. Απορώ από τι είδους μαλάκυνση πάσχει η Silk Spectre II που παράτησε τον Dr. Manhattan για ετούτον το μπουνταλά. ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΠΕΛΙΑ.


Ozymandias. Ω ναι, είναι τόσο κακούλης όσο ακούγεται, αλλά εξίσου ξενερουά γκομενάκι. Ξέρεις, από αυτούς που πίνουν μόνο τσάι και κρεμάνε το επώνυμο πανάκριβο πουκάμισο να μην τσαλακωθεί πριν το σεξ.


The Comedian. Ο γνωστός υπερήρωας γκομενάκιας, ο χαλαρά, ο δε βαριέσαι, ο δε γαμείς, ο βαρύς κι ασήκωτος, ο... -α, πωλήθηκε στην φανατικό αναγνωστόπουλο στο βάθος, οκέι.


Και τώρα θαύμασε το ΑΠΟΛΥΤΟ γκομενάκι υπερήρωα, το ξετσούτσουνο μπλε φάντασμα με το 8-pack, που δεν έχει ανάγκη τη στολή, το θεό ανάμεσα στους θνητούς υπερήρωες, που σου χτίζει παλάτι στον Κρόνο αν γουστάρεις, και φτιάχνει όσα αντίγραφα του εαυτού του θέλεις. Χα, ΤΩΡΑ σου κίνησε το ενδιαφέρον. Δες λίγο τη ταινία. Δες, δες. Τρεις Dr. Manhattan, αμέ.


Όχι, διεστραμμένο μου αναγνωστόπουλο, δε σε ξεχνώ ποτέ. Rorschach με αγάπη, σμουτς.


Ακολουθούν τρεις εκ των Φανταστικών Τεσσάρων. Και γιατί να μην τον λένε Mr. Fantastic, άλλωστε, όταν μπορεί και επιμηκύνει όποιο μέρος του σώματός του θέλει, ΟΣΟ θέλει. Ελπίζουμε να μην είναι κι εκείνο λαστιχωτό, βέβαια, με νοάς.


Σκληρός σαν πέτρα και τρυφερός σαν μπουμπουκάκι συγχρόνως. Για φαινομενικά μπρουτάλ, αλλά στην πραγματικότητα ευαίσθητα γκομενάκια υπερήρωες, συστήνουμε ανεπιφύλαχτα ΤΟ ΠΡΑΜΑ. 

Κάποια στιγμή να βάλω ένα disclaimer σε τούτο το ποστάκι, ότι δεν αναφέρομαι σε τσόντες.



The Torch, το γκομενάκι υπερήρωας φωτιά, όνομα και πράγμα. Φιγουρατζής όπως όλοι οι πυροκινητικοί, αλλά δε βαριέσαι. 


Καλέ, τι έγινε? Πήρες την τρόμπα και φούσκωσες τον από πάνω? Αααα είναι ο Captain America τούτος, πού να τον αναγνωρίσεις χωρίς στολή. ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΟΥ ΕΒΑΖΑ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ, τζάμπα τόσο γυμναστήριο και ορμόνη??


Τσώπα και από το πολύ ηρωικό γκομενάκι, ξέχασα ετούτο εδώ που ήτο και πρόσφατα στην επικαιρότητα Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Πράσινο φανάρι εξαιρετικά αφιερωμένο, διότι φάνηκε ότι ο Ryan είναι γκομενάκι που νιώθεις την απουσία του.


ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ κατηγορία με όλη την οργή, πάθος και έμφαση που εκφράζει το caps lock, διότι αν είσαι πιστό αναγνωστόπουλο ξέρεις ότι το θέμα των υπερδυνάμεων απρέ-μεταλλάξεως έχει αναλυθεί υπέρ του δέοντος σε προηγούμενο ποστάκι (ναι, κι αυτό λινκ είναι πάτα το). Μιουταντάκια διαλεγμένα ένα κι ένα για σε, φανατικό μου αναγνωστόπουλο, που είσαι προχώ και γουστάρεις εβολούσιο.



Γίνεται να μην αγαπάς X-Men? Γίνεται να μην αγαπάς Wolverine? Γίνεται να σου πετάει χσσσσσαααααα! τα μαχαίρια με το ύφος που σε κόβει στο γόνι και να μη χορεύει η καρδιά σου τανγκό? Γίνεται να μη κάνεις το σουτιέν σημαία για τον άνθρωπο από αδαμάντιο που αυτοθεραπεύεται? Καλά, είναι κι ο Hugh Jackman γενικώς γκομενάκι, αλλά ο Wolverine μια ανταραχή σου προκαλεί.


Ώχου μωρέ κι ο κλάψας Cyclops με το μάτι λέηζερ και το καγκουρογυαλί. Τόσο δευτεροτρίτος που με κάνει να αγνοήσω και τη γωνία στο πρόσωπο. Καλά έκανε η Jean κι έμπλεξε τα μπούτια της με τον Wolverine. Όχι ότι μπορείς να του αντισταθείς, αλλά να. Επικροτούμε τη σωστή απόφαση. Αντικειμενικά πάντα, ναι?



Pyro, πυροκινητικός φιγουρατζής κάγκουρας με κακοβαμμένο μαλλί και αδιάφορη παρουσία. ΝΕΞΤ.


Iceman ο Κρυοκώλης. Νομίζω τότες που ήμανε μικρή και ανίδεη και μου άρεσαν τα γαλανομάτικά ξανθά μπέημπι φέησιζ μπορεί και να τον συμπαθούσα. 



Σου έχω και τις δύο εκδόσεις Cybertooth να διαλέξεις και να πάρεις. Το πρώτο με το φρύδι κουκουβάγια δε θα το προτιμήσεις, θαρρώ, αλλά το δεύτερο με ένα καλό μανικιούρ, μπορεί.


Colossus ο Γράψτο-Με-Γυρισμένο-Το-Πληκτρολόγιο-Στα-Ελληνικά και θα καταλάβεις. Τούτος ο μουσκουλότοιχος γίνεται σκληρός σαν ατσάλι, λέει. Αλλά τίποτα παραπάνω, οπότε σε βλέπω να τη βαριέσαι τη βλακόφατσα μετά από λίγο.


Τούτο το γκομενάκι πολύ το εκτίμησα, Angel πραγματικός με το άσπρο φτερό και το συμπαθητικό μουτράκι, αλλά σκέφτομαι το ξεπουπούλιασμα και το μίσος μου για τα cooh-cooh-βρωμοπερίστερα. Φαντάζεσαι να σε γεμίσει κανένα τσουβάλι πιτσούνια? Άντε καλέ.


ΘΕΕ ΜΟΥ τι να πω για τούτη τη νεαρή βερσιόν του προφέσορα Xavier και του Magneto που δεν ξέρω ποιόν να πρωτοδιαλέξω! Αν και η αλήθεια είναι πως προτιμάς το γκόμενο που σου φτιάχνει μεταλλικά μπιχλιμπίδια από αυτόν που διαβάζει το μυαλό σου, αλλά ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ.


Και μια μπλε τριχόμπαλα για τα διεστραμμένα φανατικά αναγνωστόπουλα, παρέα με ένα μπλε σαυροειδές με γερμανική προφορά. Πάντως μπλε και τα δύο να είναι ασορτί.




Ποιός γελοίος αποφάσισε να κοπεί το Heroes και παίζουν εκατό άλλες μπουρδάρες με 15 σεζόν, ποτέ δε θα το καταλάβω. Διότι τούτη η σειρά χειρίστηκε το θέμα της υπερδύναμης ορθώς και έβγαλε ένα τσούρμο μιουταντάκια τα οποία είμεθα περήφανοι που φιλοξενούμε στο φτωχό αυτό μπλογκάκι. Πάρε για παράδειγμα τον Peter Petrelli. Καμία σχέση με το δικό μας Πετρέλη, μη χάνεσαι. Το μιουταντάκι μπαλαντέρ για όλες τις ορέξεις, απορροφά δυνάμεις από τους υπόλοιπους. Δεν έχεις αναπτήρα? Κάντον πυροκινητικό. Θέλεις να πεταχτείς Νιού Γιορκ για ψώνια? Κάντον ιπτάμενο. Θέλεις να σου πει το μοίρα σου το ριζικό σου? Κάντον μέντιουμ. ΟΛΑ ΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ το μικρό αδερφό Petrelli.


Να τος και ο μεγάλος αδερφός Petrelli, ολίγον τοις τσιλιμπούρδας αλλά με θεληματικό πηγούνι. Is it a bird, no, is it a plane, no, is it Superman, no, Ε ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ?? Ο Petrelli που σουλατσάρει στα σύννεφα. Αλήθεια σε λέω, φιλάω σταυρό.


Ετούτο εδώ το μιουταντάκι πολύ γρήγορα το ξεπαστρέψανε και είχε ένα κατιτίς αρτιστίκ που μου έκανε πολύ κλικ, αλλά όλο έτσι την πατάω με τα σενάρια, αγαπώ και με πληγώνουν. Ωραιότατο γκομενάκι ο Isaac, θα σου 'λεγε τι αριθμούς να παίξεις στο Τζόκερ, αν θα πάρεις την προαγωγή, τι παιχνιδάκι θα σου τύχει στο αυγό Kinder έκπληξη, rehab όμως νο νο νο για τη μόνιμη μαστούρα. 



Χαριτωμένο μου Γιαπωνεζάκι Hiro Nakamura που θέλω να σου κλέψω την υπερδύναμη, μπήκες στο τσαφ στη λίστα γιατί σε συμπαθώ δεόντος. Έχω φανατικά αναγνωστόπουλα που γουστέρνουν μπούληδες με γυαλάκια, να τα αφήσω ανικανοποίητα? Ποτές.



Ετούτο το γκομενάκι το αναγνωρίζεις και ως θειό του τσολιού Ελένα που κυνηγάει ο φουστανοπιπίλας Στέφαν σε κάτι ημερολόγια βαμπίρ, εδώ όμως τον λένε David Anders και είναι αθάνατος. Μόνο.  


Αααα αυτό εδώ το μιουταντάκι ο Edgar έσκασε μύτη στη τέταρτη σεζόν και πολύ λυπήθηκα που δεν το χαρήκαμε παραπάνω. Θαρρώ πως είχε κάτι από υπερταχύτητα αλλά μη σου πω και ανακρίβεια -πάντως το μαχαίρι το χειρίζεται καλά και είναι ιδιαιτέρως ΝΟΣΤΙΜΟ, πέρα από το τάλαντο με τα χέρια.


SYLAR ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ. Διότι σε κάθε σειρά υπάρχει ένα βασανισμένο γκομενάκι με προβληματικό παρελθόν, ανάγκη για αγάπη και στοργή, διεστραμμένο χαρακτήρα, βλοσυρό βλέμμα και στιγμές απόλυτης ευχαρίστησης. Εγώ τα πολύπλοκα γνωρίζεις πως τα εκτιμώ ιδιαιτέρως και τούτο το μιουταντάκι είναι έξπερτ στην πολυπλοκότητα και λόγω υπερδύναμης.



Φρεσκότατη σειρά Alphas που πάει να αντιγράψει το Heroes, με περισσότερο CSI  στοιχείο και λιγότερο γκομενάκι. Πέρνα τον πρώτο δεξιά που είναι ταπεινός χόμο σάπιενς, πέρνα το δεύτερο τη ντουλάπα, πέρνα τον τρίτο τον awkward έφηβο και φτάσε Ω ΜΑΝΑ ΜΟΥ στο τέταρτο φανταστικό hyperkinetic γκομενάκι που το προσέξαμε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και ένα χτυποκάρδι το νιώσαμε. Σε προσκαλώ να χτυποκαρδιστείς μαζί μας.


Και τώρα που επιτέλους ανακάλυψα τον advanced editor και μπορώ να ανεβάζω τσούρμο τις φωτογραφίες, ετοιμάσου για το τρίτο μέρος της σειράς, το μεγαλύτερο ποστ του αιώνα, την ειδικότητά μου, την έκθεση με τα ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ! Σε κανένα τρίμηνο που θα έχω καταφέρει να τα μαζέψω, τα ξαναλέμε. Τώρα είμαι και καλά σε διακοπές, ΤΣΙΟΥ.

7 σχόλια:

natalaki είπε...

ε νομιζω ξερουμε ολοι ποιο γκομενακι θελω να κανω κρατηση, αλλωστε ειμαι σιγουρη το "ξερω καποιες" σε μενα αναφεροτανε νον?

$!LεNt N!@Bε είπε...

@natalaki ΤΣΑΚΑΛΟΣ. Δικός σου με αγάπη, σμουτς. :-D

Alexandrology είπε...

Μετά απ' αυτά που είπες για τα ανθρωπίδια του Matrix, το παιδί το πήρε βαριά... http://www.gmanreviews.com/wp-content/uploads/2011/05/Sad-Keanu.jpg

Επίσης, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού λείπει το μπλέ xman τέρας στην ανθρώπινη First Class μορφή του, που λέγεται Νικ Χουλτ <3

Ανώνυμος είπε...

Καλά, δύο άτομα περίμενα να σχολιάσουν πρώτοι και σχολίασαν αυτό ακριβώς που περίμενα. :Ρ

Σε αλλα νέα, το πόστ είναι λαμπρό και με επιστημονική βάση, σωστό paper. Περιμένω αναδημοσίευση και εις την αγγλικήν, τέτοια σοφία κρίμα να περιοριστεί σε ελληνικά σύνορα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, γεια σας. Ο ανώνυμος από πάνω είναι ο ΝτιΈξ που δεν μπορεί να κάνει λόγκ από το κινητό.

Α, και σε αυτό το σχόλιο ο ίδιος είναι. (Τι βλακας)

Katerina είπε...

Ψηφίζω David Tenninch ως Δόκτορα, φυσικά, και ρίχνω και μία ψιλή ψήφο και στον τι μου κάνεις Μπάνα μου για το εξαίρετο armporn στη φωτογραφία που επέλεξες. Βίβα γκομενάκια!

$!LεNt N!@Bε είπε...

@Alexandrology Και ναι, αλήθεια, ΠΩΣ ξέχασα τέτοιο γκομενάκι? Ετοιμάζω edit.

@Ανώνυμος Ντι Εξ Χαίρομαι που ξέρεις και εκτιμάς το σωστό και -κυρίως- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ paper.

@Katerina Θα σ' αγαπώ αιωνίως μόνο και μόνο επειδή παρατήρησες και ΕΚΤΙΜΗΣΕΣ το armporn. Καρδούλα.