Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Μούμπλε μούμπλε

Έχω λιώσει στο browsing. Σε λίγο θα αρχίσει να λιώνει και το δάχτυλό μου πάνω στο touchpad με τόσο scrolling. Ναι, εννοείται ότι δεν έχω υπομονή να πατήσω το πλήκτρο με το βελάκι. Μετά από περίπου 5.000 ατελείωτα μηνύματα ιντερνετικού ξεμαλλιάσματος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, το βελάκι σου φαίνεται ότι κάνει scroll down με ταχύτητα σαλιγκαριού.

Σε αργή κίνηση.

Έχω φτάσει αισίως στο έτος 1991. Από το 1996 και μετά που πολλαπλασιάζονται οι πηγές μου θα βρείτε βιντεάκι στο ΤούνελΣου τη Silent Niobe να κάνει ελεύθερη πτώση από το Arts Tower του εξωτικού Sheffield - για το χωριό μας είναι αρκετά ψηλό κτίριο: 78 μέτρα ύψος και ένα ασανσέρ στο οποίο πηδάς μέσα για να ανέβεις και να κατέβεις. Μήπως να σκεφτόμουνα το δολοφονικό ανελκυστήρα για πιο πρωτότυπη αυτοκτονία?

Το γλυκό μου ροζουλί VAIO, όμως, με λατρεύει. Με ακούει που του μιλάω στοργικά, που γκρινιάζω για το corpus μου, που απειλώ με αυτοκτονία, που γελάω με τις μαλακίες που διαβάζω και, κυρίως, λειτουργεί ακόμα παρά την κακομεταχείρηση! (Φτου φτου!) Κι εγώ για να το ανταμείψω, θα το κλείσω να ξεκουραστεί και λίγο το Σάββατο που θα λείπω στο Λονδίνο... μετά από 1,5 μήνα αδιάκοπης λειτουργίας πρέπει να έχουν γίνει κοκκινιστό μέσα τα καλούδια του.

Η συγκατοίκηση είναι ενδιαφέρουσα όπως πάντα. Σήμερα ξύπνησα άρων άρων με 2 μόλις ώρες ύπνο (η συλλογή δεδομένων είναι πάντα μεταμεσονύκτια απασχόληση και δεν τελειώνει αν δε χαζέψουμε την ανατολή) επειδή ο συγκατοικούλης τραγουδούσε το τραγουδάκι των Ghostbuster στο φαγητό του. Κάποιος την έχει βρει με το πυροσβεστήρα μας γιατί λείπει εδώ και μία εβδομάδα και κανείς δεν ξέρει που είναι. Η φάλαινα βρήκε γκόμενο, το ίδιο θορυβώδη με αυτήν, και τον έχει σπιτώσει. Κι επειδή θέλει να του δείξει τι κορίτσι για σπίτι είναι, του φτιάχνει με τα χεράκια της έτοιμο γεύμα καταψύκτη από το Tesco στο φούρνο μικροκυμάτων (θέλει τέχνη και πουτανιά το ζέσταμα!) και αφήνει τα πιάτα άπλυτα μέχρι την επόμενη μέρα που του ξανακάνει το τραπέζι.

Η χαρά μου δεν περιγράφεται.

Πάλι καλά που πήρα και βαράκια για να κάνω κορμί θανατηφόρο μέχρι το καλοκαίρι και κάνω και κανένα διάλειμμα, γιατί με βλέπω σύντομα για Format, κι εμένα και το λαπιτόπι. Αναμένω με αγωνία την άφιξη της Zουζούς (με κεφαλαίο!!) από την Ελλάδα και το πακέτο Murrati που μου φέρνει κρυφά από την Drama Queen mother για να μην αρχίσω τις ενδοφλέβιες.

Σαν να το βλέπω μπροστά μου: με μια φλιτζάνα σοκολάτα στο παγκάκι κάτω στην αυλή του Opal να λέμε κουλαμάρες και να ρουφάω την πρώτη μου τζούρα από νικοτίνη...

Η απόλυτη φαντασίωση μιας απελπισμένης ι(υ)στο(ε)ρικής γλωσσολόγου... Καπετάνιο πατώσαμε!


Υ.Γ.: Πολύ γέλασα όταν συνειδητοποίησα ότι το "Μούμπλε μούμπλε" που διαβάζαμε στα Μίκι Μάους είναι το αγγλικό "Mumble mumble"... Αθάνατες ελληνικές μεταφράσεις!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Hello Silent. Exeis koitaksei katholou na deis tis protaseis tou Psuxarh stis arxes tou aiwna gia th dhmotikh? Eixa diavasei ligo -dhlwnw pantelws asxetos me to zhthma- alla htan san na dinei dhmotikh pou tha grafontan san greek-lish. Eixa diavasei se ena site gia tis protaseis alla den thumamai sigoura to url opws kai an eixa telika katalavei swsta.

fusika mporei na kanw lathos alla etsi pistepsa otan to diavasa. Anyway akougetai polu sunarpastiko to ti kaneis.

Kalh sunexeia

$!LεNt N!@Bε είπε...

Efxaristw poly gia to endiaferon kai tis plhrofories. :-)

Ontws stis arxes tou aiwna yphrkse mia prospatheia na yiothetithei to latiniko alfavhto gia th dhmotikh. Yparxei ena vivlio pou legetai "Phonitiki Grafi" apo tis ekdoseis Kalvos pou periexei arthra twn Filhnta, Glhnoy, Siderh, Giofylli, Hatzidaki, Proush, Karthaiou kai Benekou sxetika me to thema kai tis protaseis tous.

Se osa arthra exoun graftei mexri stigmhs gia ta Greeklish, h periodos afth anaferetai panta stin istoria tous. Afto einai ena keimeno tou kou Androutsopoulou gia parapanw plhrofories:

http://greekweb.archetype.de/greekmail/greeklish.html#istorika

Stin arxh skopeva na syberilavw kai afth thn periodo sthn analysh mou, alla tha htan poly megalos ogkos dedomenwn gia dissertation metaptyxiakou. Opote tha epikentrwthw sthn istorikh analysh twn Greeklish se Computer-Mediated Communication... pou apo mono tou einai arketa megalo xroniko diasthma ap' o,ti apodeixthke!

Kai pali efxaristw gia to endiaferon, oi perissoteroi thewroun ton tomea spoudwn mou anousio :-S Xairomai na akouw oti yparxoun kai anthrwpoi pou to ektimoun.